کمبود ذخایر خونی در کشور وجود ندارد

به گزارش آذربان به نقل از ایرنا، مصطفی جمالی روز سه‌شنبه در حاشیه بازدید از پایگاه انتقال خون مهاباد در گفت وگو با خبرنگاران اظهار کرد: هم اکنون ۱۰۰ درصد نیاز کشور به ذخایر خونی بویژه نیازهای بیمارستانی بطور کامل تامین است و این امر را سازمان انتقال خون مدیون مردم مسوولیت پذیر و اهداکنندگان متعهد و کارکنان کوشای سازمان انتقال خون می‌داند.

وی با اشاره به فروکش کردن کرونا و افزایش حضور اهداکنندگان خون در پایگاه‌ها در کشور نیز افزود: از زمان کاهش شیوع کرونا در یکسال اخیر میزان اهدای خون در کشور به میزان ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش یافته که این میزان کاملا منطبق بر نیازهای بیمارستان‌ها به خون است.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران از اهداکنندگان به عنوان سرداران و از کارکنان سازمان انتقال خون به عنوان سربازان گمنام سلامت یاد کرد و گفت: با تلاش و فداکاری این عزیزان در ایام کرونا در حالی که بطور میانگین در جهان میزان اهدای خون ۳۰ درصد کاهش یافته بود ولی این میزان در کشور ما تنها هشت درصد کاهش یافت.

مدیرعامل انتقال خون ایران: کمبود ذخایر خونی در کشور وجود ندارد

جمالی با دعوت از مردم برای حضور در پایگاه های انتقال خون یادآور شد: بررسی های پژوهشی که در مراکز انتقال خون انجام شده است نشان می دهد که هیچگونه موردی از انتقال بیماری در این مراکز در کشور مشاهده نشده است و مردم با خیال آسوده می توانند برای اهدای خون مراجعه کنند.

وی با بیان اینکه این سازمان اعتقاد دارد که زمینه اهدای خون را باید فراهم سازد تا مردم در اقصی نقاط کشور قادر به اهدای خود باشند، اضافه کرد: در همین زمینه تلاش کرده تا با توسعه زیرساخت‌ها در کشور همچنین استفاده از اتوبوس‌های انتقال خون زمینه لازم برای حضور مردم در این امر خداپسندانه تسهیل شود.

جمالی ادامه داد: در همین راستان در آذربایجان غربی پیش بینی شده ۲ پایگاه خود در شهرهای بوکان در جنوب و ماکو در شمال این استان ایجاد شود.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران با اشاره به اربعین حسینی و آیین پسندیده نذر خون در کشور نیز تاکید کرد: نذر خون نباید تنها مختص یک روز و یا ایام خاص باشد بلکه مردم می‌توانند در تمامی ایام سال بویژه در ایام سرد و نیز ماه مبارک رمضان نسبت به ادای نذر خود اقدام کنند.

مدیرعامل انتقال خون ایران: کمبود ذخایر خونی در کشور وجود ندارد

وی همچنین از پایگاه انتقال خون مهاباد که نیازهای خونی مراکز بیمارستانی جنوب آذربایجان غربی را تامین می‌کند به عنوان یکی از پایگاه های مهم، استاندارد و بسیار خوب کشور یاد کرد و گفت: برای تجهیز این پایگاه و نیز پایگاه انتقال خون شهرستان خوی به هرکدام از آنها یک دستگاه پلاکت فرز اختصاص خواهد یافت.

به گزارش ایرنا، به گفته متخصصان افراد گروه سنی ۱۸ تا ۶۰ سال می‌توانند برای اهدای خون به پایگاه‌های انتقال خون مراجعه کنند و پس از انجام معاینات و بررسی دقیق آزمایش‌های تجویز شده از سوی متخصصان و پزشکان مستقر در مراکز انتقال خون نسبت به اهدای خون اقدام کنند و البته پس از معاینه در صورت وجود کوچکترین مشکل، عمل خون‌گیری انجام نمی‌شود.

نوع آزمایش‌های به عمل آمده از خون های اهدایی شامل هپاتیت بی و سی، ایدز و بیماری های مقاربتی است.

آذربایجان غربی در شاخص اهدای خون نسبت به جمعیت و تعداد اهداکننده مستمر استان برتر کشور است.

 

انتهای متن/

Add a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *